istra istria istrien

Istra, Istria, Istrien !

< kolovoz, 2011  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Istra, Istria, Istrien
Blog o događanjima, novostima, recenzijama te ostalim
informacijama vezanih za Istru !

Arhiva bloga
................................................................
Istrablog info

istrablog@gmail.com
................................................................
Technorati Profile
Boingboing
................................................................

Google Web istra.blog

istra.blog directory
Info Croatia - blog
Pišete o povijesti, slikarstvu, glazbi, sportu, pišete o svojem kraju, o krajevima kroz koje ste prošli ili ih tek želite upoznati, pišete o ljudima i događanjima iz vaše sredine ... – pridružite se, postanite i vi dio tima.
Prijava

Istra na Info Croatia
..............................
Istra (hrv):
Istra
Info Croatia-blog
Apartments Fazana

Istra (it):
Istria info

Istra (de):
Istrien urlaub

Istra (en):
Travel Istria
............................
Blogovi & bloggeri!

Istra bloger

Strani:
Istrien
Istra
Croazia-Istria
Istria

Vremenska prognoza
Vremenska prognoza Istra


..............................

.............................. .............................. ..............................

Arhiva bloga
..............................
Blog directory:
Kroatien
optimizacija web stranica



Search For Blogs, Submit Blogs, The Ultimate Blog Directory



expatriate

Blogarama - The Blog Directory

Directory of Travel Blogs

blog search directory

..............................

25.08.2011., četvrtak

Rovinjska noć / 2011

26.08.
„Večer ribarske tradicije“

Druga „Večer ribarske tradicije“ tijekom ovog ljeta u Rovinju održati će se 26.08. u okviru manifestacije „Rovinjska noć“. Večer ribarske tradicije se u cilju vrednovanja i promocije tradicijskih vrijednosti i običaja destinacije, održava već petu godinu za redom u organizaciji Turističke zajednice grada Rovinja-Rovigno u suradnji sa Udrugom „Kuća o batani“ i turističkom tvrtkom Maistra d.d. Manifestacijom se obilježava početak gradnje na otvorenom, tijek izgradnje i porinuće tradicionalne rovinjske brodice – batane, predstavlja život rovinjskih ribara, njihove običaje i vještine, rovinjske pjesme - bitinade, a sve je to popraćeno ribarskim gastronomskim specijalitetima i bogatim kulturno- zabavnim programom.

„Večeri ribarske tradicije“ su 2007. godine proglašene najatraktivnijim turističkim proizvodom na Jadranu u okviru nacionalnog natječaja Hrvatske turističke zajednice «Plavi cvijet», a dio projekta pod nazivom „Povorka batana sa večerima u Spaciu“, donijela je iste godine TZ- u Rovinj priznanje TZIŽ „Zlatna koza - Capra d'oro“.

Tijekom godina Rovinjci i brojni gosti kojih je tijekom ljeta preko 30.000 dnevno, imali su prilike pratiti tijek izgradnje na otvorenom i porinuće batana Fiamite, Calsante, Arupine, Liliane, te obnovu i porinuće batana Adrie, Camaiore i Leonberg. Ova posljednja, batana Leonberg bila je porinuta za vrijeme trajanja Foruma Pomorskih muzeja Mediterana koji se održavao u Rovinju od 21. do 23. rujna 2009. Tijekom 2010. godine obnovljene su i porinute batane Antonietta, Santa Croce i Regina u vlasništvu članova Udruge „Kuća o batani“, koje se koriste za potrebe organiziranja povorka batana sa večerom u Spaciu- tipičnom rovinjskom vinskom podrumu.

Ove godine tijekom prve Večeri koja je održana 01.07., porinuta je obnovljena batana Leonberg, početkom kolovoza porinuta je batana Antea, a za vrijeme održavanja druge Večeri ribarske tradicije 26.08., porinuti će se obnovljena batana Loreta. Uz prikazivanje ribarskih vještina (krpanje i pletenje mreža, vrša, domižana i sl.), tijekom večeri će se moći pogledati izložba galerije „Trani“ na otvorenom i Eko muzeja „Kuća o batani“. U okviru zabavnog programa na ulicama staroga grada sa početkom u 19,00 sati nastupiti će KUD Marco Garbin uz izvođenje rovinjskih bitinada, KUD Stjepan Žiža sa folklornim nastupom i rovinjska Limena glazba. Na Trgu m. Tita od 21,00 nastupati će klapa Iskon, zatim Hari Rončević, a na Trgu Riviera Sergio Preden GAtto i Ricky Bosazzi Quintet, te grupa Anelidi.

Manifestacija „Večeri ribarske tradicije“ uključena je u međunarodni projekt SeeNet – „valorizacija kulturnog turizma“ što predstavlja mrežu talijanskih lokalnih zajednica i jugoistočne Europe koji surađuju sa ciljem jačanja administrativnog upravljanja i promocije održivog lokalnog razvoja. Partneri u projektu su Regija Veneto, Toscana i Friuli Venezia Giulia, Gradovi Rovinj, Pazin i Varaždin, Općina Brtonigla i Završje.

27.08.

Za drugu večer manifestacije „Rovinjska noć“ i ove je godine Turistička zajednica za sve goste i građane Rovinja pripremila atraktivan muzički program - svojevrsnu glazbenu poslasticu za sve ljubitelje glazbe, koji će se odvijati na tri različite lokacije. Poseban glazbeni užitak sigurno će prirediti gosti večeri violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser koji nastupaju pod imenom 2CELLOS, a koji će izvesti sada već svjetski poznate obrade glazbenih hitova objedinjenih u njihovom prvom izdanom albumu pod istoimenim nazivom 2CELLOS. Nastup na „Rovinjskoj noći“, posljednji je njihov nastup pred odlazak na svjetsku turneju sa Eltonom Johnom koja započinje 3. rujna u New Yorku, a nastavlja se nastupima širom SAD-a, u Brazilu, Litvi, Sloveniji, Rusiji, Ukrajini, Novom Zelandu, Australiji. Nastup 2CELLOS predviđen je na Trgu maršala Tita u 23,15, odmah nakon tradicionalnog vatrometa, svojevrsnog zaštitnog znaka „Rovinjske noći“, koji će početi u 23,00.

I na ostalim pozornicama u gradu posjetioci manifestacije moći će uživati u zabavnom programu koji započinje u 20,00 sati promenadom rovinjske Limene glazbe i mažoretkinja od Trga na lokvi pa sve do Valdibore i Trga maršala Tita. Od 21,00 na pozornici Trga maršala Tita nastupiti će grupa Le monde i Eva Čiček, te Party band. Na Trgu Riviera svoj će nastup s početkom u 21,00 imati Just Duo, zatim grupa Dream Project te za kraj grupa Kristiana Terzića - Kristian, Tasha i friend goes rock. Na plaži Baluota, najromantičnijoj prirodnoj pozornici u Rovinju, nastupiti će duo Strings.

Gastronomsku ponudu za brojne posjetioce na mjestu održavanja dvodnevne manifestacije prirediti će „Maistra d.d.“ sa hotelom „Adriatic“ i Udruga „Kuća o batani“, a vrhunska rovinjska vina i maslinova ulja predstaviti će rovinjski renomirani vinari iz zadruge Vitis i uljari iz zadruge u osnivanju Rubinum.
Pokrovitelj manifestacije je Grad Rovinj, a od ove godine manifestaciju podržava i Zagrebačka banka kao sponzor.
- 14:19 - Komentari (3) - Isprintaj - #